Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 14:01 Güncelleme: 31.07.2024 15:19

Başkan Ekşi: Çocuğa yönelik cinsel istismarla mücadele etmeye kararlıyız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadelede kararlılıklarını vurguladı.
Başkan Ekşi: Çocuğa yönelik cinsel istismarla mücadele etmeye kararlıyız

Başkan Eşki, çocukların istismar ve istismarcılardan uzak tutulabilmesi için ebeveynlerin ve eğitimcilerin bilgili, hassas ve koruyucu olması gerektiğine dikkat çekti. Yapılan araştırmalara göre, her beş çocuktan birinin cinsel şiddetin bir biçiminin mağduru olduğunu ve vakaların çok büyük çoğunluğunda failin çocuğun tanıdığı ve güvendiği biri olduğunu ifade etti.

Başkan Eşki, Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin 2007 yılında onayladığı ve 2010 yılında Türkiye tarafından kabul edilen Lanzarote Sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Sözleşmenin, çocuklara yönelik cinsel şiddetin önlenmesi için çocuklara ve ailelerine bilgi sağlayarak onları güçlendirecek unsurları içeren bir kampanya yürütülmesini öngördüğünü belirtti. Ayrıca, Avrupa Konseyi’nin BEŞTE BİR Kampanyası ile çocuğa karşı cinsel şiddeti durdurmak için önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Bornova Belediyesi olarak, Lanzarote Sözleşmesi’nin yerel yönetimlere yüklediği sorumlulukları kapsayan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından hazırlanan “Çocuğa Karşı Cinsel Şiddetin Durdurulması için Yerel ve Bölgesel Yönetimler Anlaşması”na imza attıklarını ifade eden Eşki, bu kapsamda çalışmalarına başladıklarını açıkladı.