Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 11:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:29

Başkan Ekşi: Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Kent Lokantamızın her şeyi hazır

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kent Lokantası projesini ilk etapta Çamdibi, Kızılay ve Mevlana'da hizmete açacaklarını söyledi.
Başkan Ekşi: Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Kent Lokantamızın her şeyi hazır

Bornova Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi içindeki Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İşletme ve İştiraklar Müdürlüğü Çalışma, Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin incelenip onaylanması hakkındaki önerge komisyonlara havale edilirken, meclisin ilgili maddeyi oylamak üzere 6 Ağustos’ta tekrar toplanması kararlaştırıldı.

Çamdibi, Kızılay ve Mevlana Mahalleleri’nde çalışmalarını sürdürdükleri Kent Lokantaları’nı hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturmak istediklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bunun için gerekli yasal prosedürleri bir an önce tamamlamamız gerekiyor. İlçe genelinde yaygınlaştırmayı planladığımız Kent Lokantası’nı ilk etapta üç noktada olacak. Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Kent Lokantamızın her şeyi hazır. Diğer iki lokantayı ise yerlerini belirlediğimiz Kızılay ve Mevlana Mahalleleri’nde açacağız. Kent Lokantası’ndaki tabldot menü, ana yemek, çorba, meyve/tatlı ve pilav/makarnadan oluşacak ve sadece 50 TL’ye satılacak.” dedi.

Ekşi, toplantıda İZBAŞ bünyesinde hizmet veren 21 tuvalet ve çay ocağının işletme hakkının Bornova Belediyesi’ne geçmesi hakkındaki önerge de komisyonlara havale edildi. Tuvalet ve çay ocaklarını kamusal hizmet olarak gördüklerini vurguladı.

Sosyal projelerle vatandaşlara ekonomik destek olarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Eşki, sosyal belediyeciliğin temel prensiplerini vurgulayarak, “Sosyal belediyecilik, her vatandaşın ihtiyaçlarına duyarlılık göstermeyi ve onların yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Kent Lokantası projemizle dar gelirli Bornovalıların yanında olmayı, onlara destek sağlamayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyoruz.'' şeklinde konuştu.