Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.08.2024 16:00 Güncelleme: 03.08.2024 22:46

Başkan Dedetaş: Üsküdar yaşatmayı seçecek, bu konuda öncü ve örnek olacak

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sokak hayvanlarına yönelik yeni projelerini açıklayarak, Üsküdar'ın yaşatmayı seçerek, bu konuda öncü ve örnek olacağını belirtti.
Başkan Dedetaş: Üsküdar yaşatmayı seçecek, bu konuda öncü ve örnek olacak

Dedetaş, projelerine ilişkin yaptığı açıklamada “Sevgili Üsküdarlılar, Hiçbir canlının hayatına son vermeden sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek ve komşularımızın huzurunu sağlamak mümkün.” ifadelerini kullandı.

Bu amaçla Üsküdar’da yeni projeleri hayata geçirdiklerini duyuran Dedetaş, çalışmalarını şöyle sıraladı:

“Güçlü bir sahiplendirme kampanyası başlatıyoruz. Belediye bünyesindeki aşılama, bakım, rehabilitasyon, tedavi ve kısırlaştırma çalışmalarını güçlendiriyoruz. Üsküdar’da yaygın bir kısırlaştırma seferberliği başlatıyoruz. Bahçelievler ve Bulgurlu mahallemizde iki yeni klinik açıyoruz. Yeni bir rehabilitasyon merkezi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geçici hayvan bakım merkezimizi yeniliyoruz. Muhtarlıklara mama dağıtımına başladık. Pati parklar açıyoruz. Pati dostu gönüllü çalışması başlatıyoruz. Sokak hayvanları için çip uygulamasına geçiyoruz.”

Dedetaş, “Üsküdar’da hiçbir canlının zarar görmesine izin vermeden hem komşularımızın huzurunu temin edeceğiz hem de sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracağız. Üsküdar yaşatmayı seçecek, bu konuda öncü ve örnek olacak.” şeklinde konuştu.