Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 19:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:20

Başkan Çalık: Yangınların bir an önce son bulması en büyük dileğimiz

İzmir'in farklı bölgelerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar nedeniyle Beylikdüzü Belediyesi "Nefes Arama Kurtarma" ekipleri bölgeye gitti.
Başkan Çalık: Yangınların bir an önce son bulması en büyük dileğimiz

Afet ve acil durumlarda hızlı ve etkin müdahale için çalışmalarını aralıksız sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İzmir’deki yangına müdahaleye destek vermek için 17 Ağustos gecesi yola çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın talimatıyla deprem ve sel gibi doğal afetler başta olmak üzere çeşitli arama kurtarma durumlarında kullanılmak üzere özel ekipmanlarla donatılmış araçlar bölgeye gönderildi.

Orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olmasını ve yangınların bir an önce son bulmasını dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Arama kurtarma ekiplerimiz devamlı İzmir’le irtibat halindeydi. İnşallah ülkemizin dört bir tarafında yaşanan orman yangınları bir an önce söndürülür. Çünkü ciğerlerimiz yanıyor, ormanlarımız bizim için çok değerli. Belki ufacık bir dikkatsizlik kocaman bir ormanı içerisindeki canlılarla birlikte yok ediyor. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Ekosistemi maalesef kaybediyoruz. Yangınla mücadele eden tüm ekiplere yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin birçok yerinde yaşanan yangınların bir an önce son bulması en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu.