Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 15:01 Güncelleme: 31.07.2024 15:23

Başkan Çalık: Öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacaklarını belirtti.
Başkan Çalık: Öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili belediyeler ve ilgili teknik birimlerden hiçbir görüş alınmadan, hiçbir altyapı hazırlığı yapılmadan yasalaşan bu teklifin hem belediyeleri, hem vatandaşları hem de sokaktaki can dostları bilinmezliğe sürüklediğini ve zor durumda bıraktığını belirten Başkan Çalık, “Biz, sürecin en başında söylediğimiz gibi öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız. Can dostlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşadığı, bakımlarının aksatmadan yapıldığı, her türlü tehlikeden korunduğu, komşularımızın gönül rahatlığıyla sürece katıldığı, paylaşımda bulunduğu, bakım ve ilgilerini gönüllü üstlendiği bir ortamı sağlamak bizlerin görevi.” şeklinde konuştu.

Başkan Çalık, açıklamasının devamında, “Bu kapsamda hayvan barınağımızı genişletme ve iyileştirme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Ayrıca hayata geçirdiğimiz “YUVAM OLUR MUSUN” web sitemizle de can dostlarımızı güvenli yuvalarına ulaştırmaya devam ediyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak konunun uzlaşı içerisinde çözülmesi adına, tüm hayvansever komşularımızın görüşü, önerisi bizim için çok kıymetli. Çözümsüz değiliz, birlikte güçlüyüz.” dedi.