İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.01.2024 15:00 Güncelleme: 20.01.2024 15:07

Başkan Çalık: "Kentleri dirençli hale getirmekten başka çaremiz yok"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Paneli'ne konuşmacı olarak katıldı.
Başkan Çalık: "Kentleri dirençli hale getirmekten başka çaremiz yok"

Yüksek Şehir Plancısı Cihan Şehla’nın moderatörlüğünü üstlendiği panelde kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yapılan düzenlemenin etkileri konuşuldu. Cemal Reşit Rey konser salonunda yoğun katılımla gerçekleşen panele, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da dinleyici olarak katıldı.

“Yaşadıklarımızı çok doğru analiz etmek zorundayız”

Başkan Çalık, bu tür toplantıların daha da artırılması gerektiğini belirterek, “Afete karşı hazır kentler nasıl inşa edebiliriz? Bunların üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Bizler içinde mutlu olacağımız kentler planlamalıyız. On bir tane ilimizi etkileyen depremin neticesinde afetlerle yaşama kültürümüz olmadığını da çok net bir şekilde gördük. Yaşadıklarımızı çok doğru analiz etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“Kentleri dirençli hale getirmekten başka çaremiz yok”

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili çözüm önerilerini sunan Başkan Çalık, yaşayan şehirler oluşturmak gerektiğini söyleyerek “Biz görüyoruz ki yönettiğimiz kentleri dirençli hale getirmekten başka çaremiz yok. Biz de ölümlü varlıklarız. Dünyada yaşayacağımız süre belli ama bu kentler varlıklarını sürdürecek. Dolayısıyla bizden sonrasına da daha doğru kentler inşa etmek zorundayız.” dedi.