Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 21:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:44

Başkan Çalık: Dünyanın tüm çocukları gülsün, hep neşeyle dolsun

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Barış ve Sevgi buluşmalarında uluslararası halk oyunları gösterilerinde sahne alan çocuklarla bir araya geldi.
Başkan Çalık: Dünyanın tüm çocukları gülsün, hep neşeyle dolsun

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları devam ediyor. Sahaf Festivali’nden spor etkinliklerine, konserlerden açık alan aktivitelerine kadar birçok etkinliğin gerçekleştiği festival, bu kez uluslararası halk oyunları gösterisiyle farklı coğrafyaların müziğini ve folklorunu Beylikdüzü’ne taşıdı.

Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, KKTC, Rusya ve Romanya’dan gelen topluluklarının sergilediği müzik şöleni ve dans gösterileri alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bu yılki teması “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” olan Çardak Altı Sohbetleri’nin dördüncü gün konukları ise gazeteciler Pelin Cengiz ve Güven İslamoğlu oldu.

Pelin Batu’nun moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide  “Türkiye ve İklim Krizi: Nedenler, Sonuçlar ve Önlemler” konusu ele alındı. Söyleşide Pelin Cengiz ve Güven İslamoğlu, iklim krizinin giderek arttığına vurgu yaparak Paris İklim Anlaşması’nın dünyanın geleceğine yönelik uzun dönemli hedeflerinden bahsetti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Barış ve Sevgi buluşmalarında uluslararası halk oyunları gösterilerinde sahne alan çocuklarla bir araya gelerek, “Dünyanın tüm çocukları gülsün, hep neşeyle dolsun” dedi.

Halk dansları gösterilerinin ardından Çardak Altı Sohbetleri’ne de katılan Başkan Çalık, Türkiye’de yaşanan iklim krizine vurgu yaptı.