Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 13:02 Güncelleme: 19.07.2024 14:15

Başkan Büyükkılıç'tan ulaşıma açılan Necmettin Erbakan Bulvarı'nda inceleme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Şehit Mehmet Erciyes Caddesi'ni birbirine bağlayan ve 2'nci etabının da asfalt çalışmaları tamamlanarak tamamen ulaşıma açılan Necmettin Erbakan Bulvarı'nı yerinde inceledi.
Başkan Büyükkılıç'tan ulaşıma açılan Necmettin Erbakan Bulvarı'nda inceleme

Kayseri için önemli yatırımlardan olan havalimanı yeni terminal binasının açılmasıyla birlikte havalimanına erişim için alternatif yol olarak planlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda asfalt çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada “Şehrimizin doğudan gelen trafiğini havaalanı terminal binamıza ulaştırmak amacıyla değerli büyüğümüz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini verdiğimiz ana arterimizin asfaltları yapıldı, hizmete açıldı, yüzümüzün akıyla hizmete sunuldu.” diye konuştu.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Şehit Mehmet Erciyes Caddesi’ni birbirine bağlayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda 17 bin ton sıcak asfalt kullanıldı.

Asfalt çalışmaları tamamlanan 5 bin 500 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde gidiş geliş olarak bölünmüş yolda yağmur suyu drenajı ve aydınlatma ile ilgili altyapı imalatları gecen yıl yapılırken, asfalt çalışmalarının bitmesiyle birlikte yatay ve düşey işaretlemeleri de yapılarak yol kullanıma hazır hale getirildi.

Yolun çevre düzenleme çalışmalarının ihale kapsamında yapılması planlanıyor.