Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 15:01 Güncelleme: 19.07.2024 15:09

Başkan Büyükkılıç'tan RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından gerçekleştirilen RHG Enertürk Enerji Stadyumu'ndaki yenilenen zemin ve hibrit sistem ile yapılan çim çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkan Büyükkılıç'tan RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, UEFA ve FIFA standartlarına uygun olarak hazırlanan ve birçok testi başarılı şekilde geçen RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Stadyumda yapılan çalışmalarda, saha sıyırma işlemleri ile mevcut kotun 25 santimetre altına inilirken, temiz kum çekim işlemiyle de saha seviyesi 10 santimetre düşürülüp, lazer tesviye makinesi ile beşik çatı formatına getirildi. Toplam 7 bin 848 metrekare çim serimi yapılan stadyumda çimler, sürekli kendini yenileyen özelliğe sahip, doğal ve suni çimin birleşiminden meydana gelen hibrit sistem ile buluşturuldu.

Büyükkılıç, stadyumda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yakından takip etti.

Büyükkılıç, stadyumda koltukların da yenilendiğini vurgulayarak, “Yine burada koltuklarımızın gözden geçirilmesi ve yenilenmesi sağlandı, seyircimizin göz zevkine uygun hale getirildi. Lige hazırız, sahamız Kayserispor’umuzun başarısına imkan ve fırsat verecek şekilde hayata geçirilmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yer alan Türkiye’nin 16 Kasım’da oynayacağı Galler maçının bu stadyumda oynanacağını hatırlattı.