Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.03.2024 15:30 Güncelleme: 17.03.2024 16:20

Başkan Büyükkılıç'tan Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Büyükkılıç'tan Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında bu cennet vatan için canını feda eden kahramanları rahmetle yad etti.

Türk milletinin Çanakkale’de tüm dünyaya savaş ahlakını ve savaş hukukunu öğrettiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Fakirlik, imkansızlıklar ve yokluk içerisinde çarpışan ancak hiçbir zaman geri çekilmeyi dahi düşünmeyen Türk milleti olarak, iman dolu göğüslerimizi siper ettik, imanımızla, cesaretimizle, vatan ve bayrak sevgimizle büyük bir zafer kazandık. Türk milleti olarak, çağdaş olarak geçinen dünyaya da savaş ahlakını ve savaş hukukunu öğrettik. Çanakkale’de yeri geldi yaralı düşman askerlerini sırtlarımızda taşıdık, su verdik. Savaş ortamında bile insanlığın ölmediğini bütün dünyaya Çanakkale’de gösterdik.”

Başkan Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünü gururla kutladığını belirterek,"18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.