Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 10:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:24

Başkan Büyükkılıç, yöresel ürünler satış yerini hizmete açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yamula Patlıcanı başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı Kayseri-Ankara karayolu üzerinde yapımını tamamladığı yöresel ürünler satış yerini hizmete sunuyor.
Başkan Büyükkılıç, yöresel ürünler satış yerini hizmete açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yamula Patlıcanı başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı Kayseri-Ankara karayolu üzerinde yapımını tamamladığı yöresel ürünler satış yerini hizmete açıyor. 

Büyükşehir Belediyesi, tesisi hizmete açmak üzere S.S. Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde, imalatını da kendisinin yaptığı 30 adet yöresel ürün satış büfesini Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi olan üreticilere 3 yıllığına tahsis edecek.

Tesis hakkında bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Yamulamızın patlıcanı meşhur biliyorsunuz, coğrafi işareti de var. Karayollarımızla yapılan görüşmeler, sağ olsun Sayın Valimizin de desteğiyle orada işletmeyi hayata geçirecek gerekli çalışmayı yaptık. Kooperatife vermek suretiyle, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmak şartıyla, ürünlerimiz nezih bir ortamda satılacak. İncesu’ya da benzeri bir çalışma yapmıştık” dedi.