Güncel - Yaşam Kaynak: BURHAN AKDAĞ 08.08.2024 10:00 Güncelleme: 08.08.2024 13:25

Başkan Büyükkılıç: Yol konforunu artırıyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Bulvarı'nı Mehmet Özhaseki Bulvarı'na bağlayan güzergahta yer alan 2,5 kilometre uzunluğundaki 40 metrelik imar yolunun yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkan Büyükkılıç: Yol konforunu artırıyoruz

Başkan Memduh Büyükkılıç, ekibiyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlara kolaylık sağlayacak yeni ana arterin hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Büyükkılıç, “Birinci etap diye nitelendirdiğimiz bölge ve devamı 40 metrelik bir yolu içeriyor. 2 bin 500 artı 2 bin 500 olmak üzere 5 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor. Bir tarafın asfaltlaması da dahil yapıldı, trafiğe açıldı. Standardı yüksek, bölgemize hem bir zenginlik kazandıran hem imarlaşmaya vesile olan hem de organize sanayimizin trafiğini rahatlatan, üniversite hastanemize rahatlıkla, çay bağlarına, Talas’a ulaşacak olan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti verecek olan bir ana arterimiz. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki yolun bin 200 metresi geçen yıl tamamlanarak hizmete açılırken, bin 300 metrelik 2’nci etap kısmında, yolun Talas Bulvarı istikametindeki bölümü asfaltlandı ve çift yönlü trafiğe açıldı.

Talas Bulvarı’ndan Mehmet Özhaseki Bulvarı'na gidiş yönünde de altyapı çalışmaları tamamlanarak bu kesimin de ilerleyen günlerde asfaltlanarak trafiğe açılması planlanıyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından yolun Mehmet Özhaseki Bulvarı’ndan sonra devam eden ve kanal boyuna bağlanacak olan kesiminde de kamulaştırma çalışmalarına başlandı. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasına müteakip Mehmet Özhaseki Bulvarı'nda oluşturulacak kavşak sayesinde yolun, Eskişehir Bağları gecekondu önleme bölgesinden gelen kanal yoluna bağlanması planlanıyor.