Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 16:00 Güncelleme: 26.07.2024 16:25

Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara aşure dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure Günü Etkinliği'ne katılarak, esnaf ve vatandaşlara aşure dağıttı.
Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara aşure dağıttı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından gerçekleştirilen Aşure Günü Etkinliği’nde Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara ve esnaflara aşure ikram etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, cuma namazı sonrası Hunat Cami önünde dualar eşliğinde 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Muharrem ayının önemine değinen Başkan Büyükkılıç, "Duaların kabul olduğu, kazadan, beladan, nazardan Mevlamızın esirgemesini temenni ettiğimiz böyle güzel anlamlı ayda, esnaf odalarımızın ve lokantacılar, pastacılar odamızın yapmış olduğu 10 bin kişilik aşureyi, Sayın Valimizle, oda başkanlarımızla hep beraber vatandaşlarımıza ikram ettik.” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek ise yaptığı açıklamada, “Kayseri’nin birlik, beraberlik içerisinde girdiği muharrem ayında bütün hemşehrilerimiz ile buradayız. İbadetlerimizi omuz omuza yaptık, çıktıktan sonra bizim önemli değerimiz olan, atalarımızdan, ecdadımızdan miras olarak kalan aşure dağıtım programını icra ettik.” ifadelerini kullandı.