Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.09.2024 15:00 Güncelleme: 13.09.2024 15:15

Başkan Büyükkılıç, kırsaldaki kadın üreticilere 10 bin tavuk dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tavuklar Bizden Üretim Sizden Projesi Yarka Dağıtım Töreni'ne katıldı. Tören kapsamında, Başkan Büyükkılıç, kırsalda yaşayan kadın üreticilere 1 milyon 890 bin TL'lik 10 bin (ferik) yumurta tavuğu dağıttı.
Başkan Büyükkılıç, kırsaldaki kadın üreticilere 10 bin tavuk dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun Yaygınlaştırılması Projesi’ni de hayata geçirdi.

‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ sloganı ile hayata geçirilen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tavuk Dağıtım Programı gerçekleştirildi.

Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında gerçekleşen programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ergün Tuğluk, daire başkanları, ziraat odası temsilcileri ve kadın üreticiler katıldı.

Büyükkılıç, tarım ve hayvancılık alanında bu zamana kadar 500 milyon TL’lik yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, proje ve yatırımları şu şekilde özetledi:

“Bugüne kadar toplam tarım ve hayvancılık alanında 500 milyon TL’lik yaptığımız destekler var. İnşallah önümüzdeki dönemde daha da arttıracağız. Kayseri, tarım alanında 10’uncu sıradan 6’ncı sıraya yerleşti. Üretim miktarında 11’inci sıradan 5’inci sıraya yükselirken, daha önce 14 olarak açıklanan Türkiye’de ilk ondaki ürün sayı da 18’e çıkmış durumda. Ayçiçeği, çavdar ve aspir üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer alıyoruz, patates, kabak çekirdeği ve kimyon üretiminde ikinci olmuşuz. Tarım ve gıda ürünleri ihracatı 21 yılda 12 kat arttı. Mera Islah Projesi’nde önemli bir yer aldık, Tarım Fuarı’nın 19’uncusu Kayseri’mizde yapıldı. Son süreçte tarım ve hayvancılıkla uğraşan 9 bin 788 hayvan işletmesi sahibine toplam 16 milyon 380 bin TL harcanarak su faturalarının yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Her alanda biz varız diyoruz."

Bu zamana kadar tarımla alakalı her sektörde destekler gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsam Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı ise projenin detaylarından bahsederek, “En azından köydeki vatandaşlarımız, kırsalda yaşayan vatandaşlarımız ‘kendi yumurtasını kendi üretsin’ talimatınız doğrultusunda, 18-65 arasındaki hanım kardeşlerimiz müracaat etmesi şartıyla müracaatlarını yaptılar, bin üreticimize 10’ar tane, toplam on bin tane bugün yarka tavuk dağıtmış olacağız. Ümit ediyorum ki bakımlarını iyi yaparlar, tavuklarımız, yarkalarımız 120 günlük. Tüm açıları, tüm kontrolleri yapıldı. 20-25 gün içerisinde de tahmin ediyoruz yumurtlamaya başlarlar. Bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.