Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 19:30 Güncelleme: 18.07.2024 14:06

Başkan Büyükkılıç: Bilişim Akademisi projesini hayata geçirdik

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni 5 yıl projelerinden olan ''Bilişim Akademisi'' projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.
Başkan Büyükkılıç: Bilişim Akademisi projesini hayata geçirdik

Başkan Büyükkılıç, Bilişim Akademisi hakkında yaptığı açıklamada, önemli diye nitelediği söz konusu projeyi hayata geçirmenin keyfini yaşama sürecine girdiklerini dile getirdi.

Bilişim Akademisi projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerimize bilişim alanında her türlü desteği vermek amacıyla 18 aylık bir eğitim ortamı sağlayıp, onları geleceğin bilişimcileri olarak hem kendilerine hem de kurumlarına hem de geleceklerine katkı sağlama açısından önem arz eden bir projeyi hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimize inşallah bu vereceğimiz 18 aylık eğitim sürecinde bilişim alanındaki her türlü çalışmaya fırsat vereceğimizi de ifade etmek istiyorum.”

Proje kapsamında, söz konusu öğrencilerden oluşan bir Bilişim Akademisi kurularak, oluşturulacak bilim heyeti ile metodolojik çalışmalar yapılacak. Kayseri’deki öğrencilerden başarılı ve ilgili olanlar sınavla seçileceği ve eğitimlerin 18 ay süreceği bilişim akademisinde öğrencilerin donanımlı hale gelmesi için gerekli desteğin sağlanması planlanıyor.