Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.09.2024 17:00 Güncelleme: 09.09.2024 17:43

Başkan Bozbey: Eğitim camiasına desteklerimiz devam edecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ders başı yapan öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Başkan Bozbey: Eğitim camiasına desteklerimiz devam edecek

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da 2024-2025 eğitim öğretim yılı için bugün ilk ders zili çaldı. Bursa'da 2031 okulda 42 bin 941 öğretmen ve 677 bin öğrenci ders başı yaptı.

Öğrencilerin ilk gün heyecanına, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve veliler ortak oldu.

Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu’ndaki törende, öğrencilerin halk oyunu gösterisi alkış aldı. Törenin ardından Vali Ayyıldız, ilk ders zilini çaldı. Vali Ayyıldız ve Başkan Bozbey, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Başkan Bozbey, Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu’nun ardından Kırcılar Ortaokulu’nu ziyaret etti. Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Bozbey, çocuklara günün anısına kalem kutusu hediye etti.

Başkan Bozbey, yeni eğitim ve öğretim yılının eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, sorunların en aza indiği, öğrencilerin koşarak okula gittiği, iyi eğitim aldığı bir sürecin devamını diledi.

Öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Bozbey, “İyi birer insan olarak, ülkesine, bayrağına, vatanına, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun bıraktığı Cumhuriyet’e sahip çıkan öğrenciler yetiştirmeleri en büyük arzumuzdur. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim camiasına desteklerimiz devam edecektir. Eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.