Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 19:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:36

Başkan Bozbey: Bursa'yı depreme dayanıklı ve hazırlıklı hale getireceğiz

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos depreminin 25. yıl dönümünde Bursa'nın deprem gerçeğini hatırlattı.
Başkan Bozbey: Bursa'yı depreme dayanıklı ve hazırlıklı hale getireceğiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin deprem hazırlıklarını, alınan önlemleri ve yapılacakları anlatan, kenti el birliği ile depreme dirençli ve hazırlıklı hale getireceklerini söyleyen Başkan Bozbey, “Depreme, merkezi yönetimden sivil topluma kadar, kentin tüm paydaşlarıyla birlikte hazırlanmak çok önemli. Hep birlikte, güç birliği yaparak bu konuda gerekli adımları atmalı ve toplumsal dayanışmayı en üst seviyede tutmalıyız. Dayanıklı ve hazırlıklı kentler olma yolunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz’’ dedi.

Gelecek nesillere daha dirençli ve daha yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde, olası depremlerin yıkıcı etkisini en aza indirmek adına yapılan çalışma ve projeleri Bursalı basın mensupları ile paylaştı.

Merkezi yönetimden, tüm kent paydaşlarına kadar deprem konusunda iş birliğinin önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplumsal dayanışmanın üst düzeyde tutulması gerektiğine dikkat çekti. 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini hatırlatarak Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “ Ülkemizin aktif tektonik bir konumda olması nedeniyle, bu depremlerin kentlerimizde yaşanılması kaçınılmazdır. Hali hazırda deprem zararlarını en aza indirmenin yolu, deprem öncesi deprem riskli alanlarda gerekli jeolojik ve jeoteknik çalışmaların yapılması, bu çalışmalardan elde edilen bulgulara göre yerleşim planlarının ve kentsel dönüşümün uygulanmasıdır.  Depreme, merkezi yönetimden sivil topluma kadar, kentin tüm paydaşlarıyla birlikte hazırlanmak çok önemli. Hep birlikte, güç birliği yaparak bu konuda gerekli adımları atmalı ve toplumsal dayanışmayı en üst seviyede tutmalıyız. Yerel yönetimler kendi kentleriyle ilgili sorumluluklarını yerine getirirken, ayni zamanda merkezi yönetim, sivil toplum kuruluşları ve kentin diğer tüm paydaşlarıyla birlikte depreme hazırlanmalıdır. Doğa kaynaklı bir olay olan depremin olmasını önlemek mümkün değil ancak, depremlerin birer afete dönüşmesini engellemek bizim elimizde” ifadelerini kullandı.