Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 19:00 Güncelleme: 13.07.2024 19:12

Başkan Bozali'den yetkililere uyarı: Tesisatların sürekli denetlenmesi gerekiyor

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana gelen elektrik akımına kapılma olayının ardından yetkilileri uyardı.
Başkan Bozali'den yetkililere uyarı: Tesisatların sürekli denetlenmesi gerekiyor

İzmir'de dün meydana gelen sağanak sırasında 2 kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, olayın ardından yaptığı açıklamada elektrik kazalarının çoğu zaman can kaybı ile sonuçlandığını belirterek, öngörülemeyen kazaların aslında düzenli bakım ve yeraltı sistemlerinin kameralarla kontrolü ile önlenebileceğini vurguladı.

Yeraltı kablo tesisatları hakkında bilgi veren Başkan Bozali, "Yeraltı kablo tesisleri, yol geçişlerinde 1 metre derinlikte, 10 santimetre kum üzerinde, boru içinde döşenen kablonun üzerinde tekrar 10 santimetre kum ile tesis gerçekleştirildikten sonra içi dolu tuğla sıralanarak, daha sonra çıkarılan molozlarla doldurulmalıdır. Yeraltı kabloları özellikle çelik zırhlı ve NYFGBY kablo kullanılmalıdır. Bu özellikteki kablolar, dış darbelere ve suya karşı dayanıklıdır." dedi.

Başkan Bozali, bu tür olayların öngörülemeyen kazalar olarak nitelendirilebileceğini belirterek, "Ancak burada bir can kaybı var ve bu tesisatların sürekli denetlenmesi gerekmektedir" dedi.

Yetkililere seslenen Başkan Bozali, bu tür trajedilerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.