Güncel - Yaşam Kaynak: SEMA SEZEN 12.08.2024 18:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:48

Başkan Aras: SGK'ya borcu olmayan bir belediye başkanıyım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı Meclis Toplantısında ülke gündeminde yer alan belediyelerin Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) borçları ile ilgili açıklama yaptı.
Başkan Aras: SGK'ya borcu olmayan bir belediye başkanıyım

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında gerçekleştirildi.

Merkezi bütçeden gelen gelirlerin giderleri karşılamadığını belirten Başkan Aras, “SGK’ya borcu olmayan bir büyükşehir belediye başkanı olarak SGK borçlarının gündeme bu dönem getirilmesini de manidar buluyorum. Yerel seçimlerde birçok belediye başkanı değişti ve önceki dönemden büyük borçlar devralındı. Tasarruf tedbirleri sonrası SGK borçlarının gündeme getirilmesini yerel yönetimlerin halka dokunan hizmetlerini engellemeye yönelik bir durum olarak değerlendiriyorum. Belediyeler ya SGK’ya borç ödeyecek ya personele maaş ödeyecek. Bu sebeple belediye gelirlerinin arttırılması için de bir çalışma yapıyoruz. ” dedi.

Hollanda’da 32 euro konaklama vergisi alındığına dikkat çeken Başkan Aras, “Buraya gelen turistin kente bıraktığı bazı hasarlar var. Trafik, plaj kullanımı,  ürettiği çöpler, kullandığı su ve kanalizasyon bunlar kente birçok hasar bırakıyor. Karşılığında ise hiçbir gelir elde edemiyoruz. Buradaki büyük şirketlerin vergi merkezleri İstanbul ve Ankara’da olduğundan; vergiden de pay alamıyoruz. Bunun önüne geçmek için de buraya gelen turist kente bıraktığı hasar için kullanma bedeli olarak bir bedel ödesin.” ifadelerini kullandı.