Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 17:00 Güncelleme: 26.07.2024 17:05

Başkan Aras, Lavanta Şenliği'nde ilk hasadı yaptı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Koku Vadisi Lavanta Hasat Şenliği'nde vatandaşlarla birlikte ilk hasadı yaptı. 
Başkan Aras, Lavanta Şenliği'nde ilk hasadı yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Koku Vadisi’nde Lavanta Şenliği düzenleyerek üreticilerle vatandaşları bir araya getirdi. 

Yerkesik Yeniköy’de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 27 dekar arazide başlayan Koku Vadisi projesi 26 mahallede 212 dekar araziye yayıldı. Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 52 kadın üretici ile devam eden Koku Vadisi projesi ile üreticiler ekonomik olarak gelir elde ederken vatandaşlar da lavanta bahçelerinde keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Lavanta Hasat Şenliği’nde Muğla’nın önemli bir tarım kenti olduğunu, zeytinden narenciyeye kentin tüm tarım potansiyeline Büyükşehir olarak destek vereceklerini belirtti.

Muğla'da birleştirici bir rol oynamak için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Aras, "Bizler belediyeler olarak sizlerin güvendiği, oy verdiği kuruluşlarız, kurumlarız. Burada lavantayla ilgileniyoruz ama  zeytinle de ilgileneceğiz. Bunun yanı sıra sebzemizle, narenciyemizle, kültür balıkçılığımızla da kentimizin tarım, hayvancılık potansiyelinde ne varsa hepsini desteklemeye sonuna kadar hazırız.” dedi.

Başkan Aras, Koku Vadisi Lavanta Hasat Şenliği’nde vatandaşlarla birlikte ilk hasadı yaptı.