Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 16:00 Güncelleme: 31.07.2024 16:06

Başkan Aras: Gerekli adımları atmaya hazırız

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin Temmuz 2024 Encümen Toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras başkanlığında İzmir'de yapıldı.
Başkan Aras: Gerekli adımları atmaya hazırız

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeninin yeni yönetim sonrasındaki ikinci toplantısı İzmir Selçuk’ta gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Selçuk Belediye Başkanı ve Birlik Başkan Vekili Filiz Ceritoğlu Sengel’in üstlendiği toplantı Selçuk Kent Belleği toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda birliğin daha verimli çalışabilmesi için atılabilecek adımlar, belediyelerin finansman sorunları ve çözüm için yapılacaklar, belediyelerde eğitimlerin arttırılması, belediyelerin gelir ve gider düzenlemelerini sağlayabilmeleri için atılacak adımlar hakkında görüşler alındı.

Aras, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Belediyelerimizin gelirleri düşerken, giderleri de bir hayli arttı. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum artık belediyeleri yönetilemez hale getirdi. Birlik olarak bu konuda neler yapabiliriz, hangi çalışmalarla bu durumu aşabiliriz konusunda görüştük. Birlik üyelerimizden de bu konuda görüşler alacağız. Vergi, SGK, şirket derken belediyeler de krize doğru sürüklenmeye başladı.''