Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 14:01 Güncelleme: 16.07.2024 14:32

Başkan Altay: Tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda açıklama yaptı.
Başkan Altay: Tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız

15 Temmuz Anma Etkinlikleri Konya protokolünün ve vatandaşların katılımıyla Alaaddin Tepesi’nden başlayıp Mevlana Meydanı’nda sona eren anma yürüyüşü ve Aslanlı Kışla Caddesi - Konya Büyükşehir Belediyesi Şehitler Abidesi arasında düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ile başladı.

Daha sonra meydanda toplanan binlerce vatandaş Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın “Kahramanlık Türküleri Konseri”ne eşlik etti.

15 Temmuz Gazisi Recep Kara’nın konuşmasının ardından Mevlana Meydanı’nı dolduran Konyalılara hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk milletinin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz 2016’daki ihanet girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de sağlık ve afiyet diledi.

Talha Bora Öğe’nin şiir dinletisi, Savaş Talha ve Eşref Ziya konserleriyle devam eden anma programında saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise sela okundu. Program, yapılan dualarla tamamlanırken, demokrasi nöbeti sabah ezanına kadar devam etti.