Siyaset - Politika Kaynak: ABDULLAH EĞİLMEZ 08.08.2024 13:00 Güncelleme: 08.08.2024 13:21

Başkan Altay: Konya Şehir Modeli külliyatıyla tarihe not düşmüş oluyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi, Geleneğin Yenilikle Sentezi: "Konya Şehir Modeli" adlı külliyatı okurlarla buluşturdu.
Başkan Altay: Konya Şehir Modeli külliyatıyla tarihe not düşmüş oluyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetim hizmetleri alanında bir çalışmayı hayata geçirerek, Geleneğin Yenilikle Sentezi: “Konya Şehir Modeli” adlı külliyatı okurlarla buluşturdu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın yaklaşık 10 bin yıllık tarihiyle, kültürüyle, gelenekleriyle kadim değerlere sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu değerleri 21. yüzyılda “Konya Modeli Belediyecilik” ile harmanlayıp insan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

“Konya Şehir Modeli” külliyatını da şehir yönetimindeki yenilikçi yaklaşımları ve başarılı uygulamaları içeren bir kaynak olarak şehir literatürüne kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altay, “Konya'nın yerel yönetim hizmetleri ve şehircilik anlayışını derinlemesine inceleyerek, şehir yönetimi literatürüne değerli bir katkı sunan bu eser; 2 baş editör, 6 cilt editörü ve 74 akademisyenin katkısıyla hazırlandı. 6 cilt ve 66 bölümden oluşan külliyat, Konya'nın şehir yönetimi ve belediyecilik hizmetleri üzerine derinlemesine bir analiz sunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması, akademisyenlerin uzman görüşleriyle zenginleşerek, okurlara kapsamlı ve detaylı bir bilgi kaynağı olarak da hizmet veriyor. Birbirinden değerli editörlerimiz, akademisyenlerimiz ve hocalarımız büyük emekler harcayarak bu eseri okurlarla buluşturdu. Bir anlamda ‘Konya Şehir Modeli’ külliyatıyla tarihe not düşmüş oluyoruz.” dedi.