Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.07.2024 13:00 Güncelleme: 12.07.2024 14:48

Başkan Altay: Her ortamda Filistinlilerin sesi olmaya devam edeceğiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde "Birleşmiş Milletler Üst Düzey Siyasi Forum" kapsamında düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu'na katıldı.
Başkan Altay: Her ortamda Filistinlilerin sesi olmaya devam edeceğiz

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Amerika’nın New York şehrindeki Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlenen ‘Birleşmiş Milletler Üst Düzey Siyasi Forum’u kapsamındaki “Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu’na katıldı.

Forum kapsamında düzenlenen “Ortak Geleceğimize Uygun Yenilenmiş Çok Taraflı Bir Sistem ve Finansal Mimari: SKA’ları Kurtarmak İçin Ortaklaşa Yönetim” başlıklı oturuma başkanlık ederek dünya belediyelerine seslenen Başkan Altay, forumun BM Geleceğin Zirvesi’ne ve yaklaşmakta olan BM Sosyal Kalkınma Zirvesi’ne doğru giden yolda çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Başkan Altay, yoksulluk ve eşitsizlik gibi unsurların, şehirlerin geleceğini tehdit ettiğine dikkati çekerek, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Toplumlarımızı tehdit eden, insan nüfusunun göç etmesine sebep olan ve hatta ortak mallara erişimimizi zorlaştıran doğal ve insan kaynaklı felaketlerde bir artış görmekteyiz. Bu zorluklarla, birlikte mücadele edebilmek için iş birliğini güçlendirmemiz bir seçenek değil, zorunluluktur.”

“Her toplantıda olduğu gibi Filistin’de yaşanan zulmü kınadık”

Programın ardından forumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda özellikle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030 hedeflerine ulaşabilmek için yerel yönetimlerin daha fazla rol alması konusundaki önerilerini ilettiklerini söyleyen Başkan Altay, “Ayrıca her toplantıda olduğu gibi Filistin’de yaşanan zulmü kınadık ve her ortamda Filistinlilerin sesi olmaya devam edeceğimizi ifade ettik.” dedi.