Konya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.01.2024 16:00 Güncelleme: 29.01.2024 16:03

Başkan Altay: ''5 milyar 326 milyon TL'lik yatırımı şehrimize kazandırmış olduk''

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlediği basın toplantısında büyükşehir belediyesinin 2023 yılında Konya genelinde hayata geçirdiği yatırımları değerlendirdi.
Başkan Altay: ''5 milyar 326 milyon TL'lik yatırımı şehrimize kazandırmış olduk''

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehir belediyesinin 31 ilçede bir yıl boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda basın mensuplarına hitap eden Başkan Altay, Konya’ya hizmet etmek için önce Konya’yı anlamanın, taşıdığı kadim ruhu derinden hissetmenin ve Konya’ya gönülden bağlı olmanın gerektiğini söyledi.

Hazreti Mevlana’nın “Aşk davadır, cefa da şahidi” sözünden alıntı yapan Başkan Altay, “Sevdalı olduğumuz Konya’mız için azimle ve gayretle çalışıyoruz. Her daim böyle bir şehre hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyor, ‘Konya için daha ne yapabiliriz’ derdiyle, gayretlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın sadece Nisan ve Mayıs ayı arasında, aralarında KONYARAY Banliyö Hattı’nın da yer aldığı Konya’ya kazandırdıkları projelerin maliyetinin 3 milyar 862 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız 2 Mayıs’taki Konya Mitinginde; Konya’da Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi ile birlikte toplam yatırım bedeli 6 milyar lirayı bulan 74 kalem eser, hizmet ve projenin resmi açılışını gerçekleştirdi. Ayrıca miting sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından büyükşehir belediyemize ait bir milyar 464 milyon TL tutarındaki yatırım ve hizmetin daha açılışı yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan, büyükşehir belediyemize ait yatırımları da eklediğimizde; Konya büyükşehir belediyesi olarak bir ay içerisinde toplamda 5 milyar 326 milyon TL'lik yatırımı şehrimize kazandırmış olduk.”