Bursa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.01.2024 15:35 Güncelleme: 14.01.2024 15:29

Başkan Aktaş: ''En radikal adımları atmamız gereken dönemdeyiz''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı çalışma toplantısına katıldı.
Başkan Aktaş: ''En radikal adımları atmamız gereken dönemdeyiz''

Şehitlere rahmet ve yaralı askerlere ise acil şifa dilekleri ile söze başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubuna davetleri için teşekkür eden Başkan Aktaş, Bursa'nın nüfusunun 3,5 milyon olduğunu hatırlatarak, "Yeni dönem belediyeciliğinde iki konu var: ‘dirençli ve sağlıklı şehirler: kentsel dönüşüm’ ve ‘iklim değişikliği, kuraklık’. Bu iki başlığın çok ciddi alt başlıkları mevcut ve kesinlikle bu iki konuyla alakalı radikal tedbirler almamız gerekiyor. Sanayi, tarım, turizm planlamada, diğer şehir planlarının da çok doğru ve sağlıklı bir biçimde ayarlanması lazım. Biz en radikal adımları atmamız gereken dönemdeyiz. ” ifadelerini kullandı.

Toplantıda kürsü konuşmasının ardından kurumsal sunum gerçekleştiren Başkan Aktaş, Mimar ve Mühendisler Grubu üyelerinin sorularını da cevapladı. Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şube Başkanı Kasım Şükrü Karabulut günün anısına Başkan Aktaş’a tablo hediye etti.