Bursa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.01.2024 14:14 Güncelleme: 14.01.2024 14:02

Başkan Aktaş: "Desteklerimiz kesintisiz devam edecek"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ürün toplama merkezlerinden ekipman desteklerine, fide-fidan dağıtımlarından arıcılık ve ipekböcekçiliğinin gelişmesine kadar her alandaki destekleri 2023 yılında da sürdürdüklerini belirterek, desteklerinin kesintisiz devam edeceğini söyledi.
Başkan Aktaş: "Desteklerimiz kesintisiz devam edecek"

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Tarım Peyzaj A.Ş, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve BUSKİ marifetiyle 17 ilçenin kırsal mahallelerinde yıl boyunca üretime değer katacak adımlar atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da toprak analiz sonuçlarına göre, fide ve fidan dağıtımları gerçekleştirdi. Büyükşehir, yıl boyunca üreticiye yaklaşık 103 bin 800 adet çilek fidesi, 18 bin 90 adet ahududu fidanı, 12 bin 40 aronya fidanı, 10 bin 500 adet yaban mersini fidanı ve bin 352 adet gal arası zararlısına dayanıklı kestane fidanı desteği sağladı.

Bursa’nın çok iyi bir tarım şehri olduğunu ve bu gerçeği bilip ona göre hareket etmek gerektiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bereketli topraklara sahip olmakla övünmek yetmez, bunun hakkını vermek lazım. Bunun için de bilgi, birikim ve tecrübenin yanında, kaliteli fide, fidan, tohum, makine ve ekipmanla üreticimizin desteklenmesi gerekiyor. Ürün toplama merkezlerinden ekipman desteklerine, fide-fidan dağıtımlarından arıcılık ve ipekböcekçiliğinin gelişmesine kadar her alandaki desteklerimizi 2023 yılında da sürdürdük. Desteklerimiz kesintisiz devam edecek.”