Bursa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.01.2024 14:23 Güncelleme: 12.01.2024 14:09

Başkan Aktaş, Bursalı öğrencilerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yeniceabat Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Bursalı öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübe paylaşımında bulundu.
Başkan Aktaş, Bursalı öğrencilerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeni durağı, Yeniceabat Anadolu Lisesi oldu.

Hem öğrencilik hem de belediyecilik tecrübelerinden örneklerle gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Aktaş, “Gelecek planları yapmaya başladığınız zamanlarda ve kafa karışıklığınızın da çok olduğu bir dönemdesiniz. Kendinizi tanıyarak ve geleceği iyi okuyarak kendinize bir konumlandırma yapmanız önemli. Eğitim adına eskiye göre çok daha fazla imkana sahipsiniz. Ben başaramıyorum demeyin, bir şeylere odaklanmanız gerekiyor. Kendinizi kandırmayın asla ve ne istediğinize odaklanın. Bu buluşmamızı bir fırsat bilin, kendinize inanın ve güvenin, kararmış bir sayfa varsa bugün yırtın atın o sayfayı ve kendinize ‘bugün yeniden başlıyorum’ deyin.” diye konuştu. 

Regaip Kandili’nde gençlerle bir arada olmayı tercih ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “Bu özel günde böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan dolayı mutluyum, kandiliniz mübarek olsun. Biz öğretmenler, çocukların biyografi okumalarını isteriz. Biyografi okumak onların gelecekte ne yapacakları ile ilgili potansiyellerini artırır. 12 yıl boyunca emek verdiğimiz siz kıymetli öğrencilerimiz, 12 yılın ardından başarılı olmak isteyen bireyler olarak hayata karışıyorsunuz.” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını alan Başkan Aktaş, öğrencilerin okuldaki sportif alan eksikliği ve okulun çevre düzenlemesi konusundaki sıkıntılarını dinleyerek çözüm noktasında desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti.

Etkinlik sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu Regaip Kandili dolayısıyla okuldaki öğrencilere kandil simidi dağıttı.