Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.03.2024 15:00 Güncelleme: 23.03.2024 17:49

Başkan Aktaş: Bursa olarak Ediz ile gurur duyuyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin satrançta en genç büyük ustası olma başarısı gösteren 15 yaşındaki Ediz Gürel'i makamında ağırladı.
Başkan Aktaş: Bursa olarak Ediz ile gurur duyuyoruz

Anaokuluna giderken öğretmeninin yönlendirmesiyle satranç oynamaya başlayan, 15 yaşına kadar dünya çapında sayısız başarılar elde eden ve Türkiye'nin satrançta en genç büyük ustası olma başarısı gösteren Ediz Gürel, annesi Özlem Gürel ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Başkan Aktaş, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Bursa’nın özel çocuklarından biri olan Ediz Gürel’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha önceden Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yetenekli bir satranç oyuncusu olan Ediz’i yakından tanıdığını ve başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Aktaş, genç sporcunun Türkiye ve dünya çapında önemli başarılara imza attığını kaydetti.

Başkan Aktaş, ilk kez 8 yaşında Millî Takım’a seçilme başarısı gösteren Ediz’in satranç kariyerindeki başarılarının günden güne artarak devam ettiğini ifade ederek, “Bursa olarak Ediz ile gurur duyuyoruz. 2020 Prag Uluslararası Satranç Festivaline davet edilen Ediz, ‘genç yetenekler’ kategorisinde ikinci olarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Prag’daki simultane maçta Dünya Şampiyonası finalisti büyük usta Boris Gelfand’ı yenmeyi başararak büyük ses getirdi.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş tarafından genç sporcuya çeşitli hediyeler takdim edildi.