Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 15:01 Güncelleme: 19.07.2024 15:09

Başkan Akın'dan ''sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz'' projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın "sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz" projesi ile sokak hayvanı sahiplendirme seferberliği başlattı.
Başkan Akın'dan ''sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz'' projesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan sokak hayvanlarının öldürülmesini kapsayan yasa tasarısına karşı bir önlem niteliğinde olan sahiplendirme seferberliğinin lansmanı, Altıeylül Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, can dostlara yuva olmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için internet sitesini kurdu. Linke tıklayan vatandaşlar, önlerine çıkan ekrandan sahiplenmek istedikleri can dostu seçerek “sahiplenmek istiyorum” butonuna tıklayacak ve önüne çıkan ''Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu''nu doldurarak işlemini tamamlayacak.

Bir belediye başkanının sadece insanların değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının da belediye başkanı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Şu anda; TBMM’de, sokaklarda, evlerde, çarşıda, pazarda herkesin vicdanının sorgulandığı bir noktadayız. Onun için yürekten söylüyorum. Bu iş için hazırlığa gerek yok, bu iş için vicdana gerek var. O mantıkla çalışarak, o mantıkla hissederek hizmetimize devam ediyoruz. Hizmetlerimizi artırıyoruz, mama desteğimiz devam edecek.” dedi.