Güncel - Yaşam Kaynak: MAZLUM AYDIN 14.08.2024 17:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:40

Başkan Akın: Üreten çiftçimizin daima yanındayız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarlasından hasat zamanı gelir elde etmeyi bekleyen domates üreticilerinin; fiyatların düşük olması ve maliyetini karşılayamaması sebebiyle gerçekleştirdiği eyleme katıldı.
Başkan Akın: Üreten çiftçimizin daima yanındayız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarlasından hasat zamanı gelir elde etmeyi bekleyen domates üreticilerinin; fiyatların düşük olması ve maliyetini karşılayamaması sebebiyle Bandırma ilçesi kırsal Aksakal Mahallesi’nde yaşayan domates yetiştiricileri tarafından organize edilen eyleme CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Bandırma İlçe Başkanı ve önceki dönem milletvekili Mehmet Tüm ile birlikte katıldı.

Hükümetin enflasyonu düşürmek için 5-6 ay salça fabrikalarının ihracatını durdurduğunu belirten Başkan Akın "40-50 yıllık pazarı yok etti. Bu durumdan mustarip olan yine ektiğinin karşılığını alamayan çiftçimiz oldu. Üreticilerimizin sorunlarını çözmek için siyaset üstü bir gayretle; birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerekiyor. Bu işin A partisi, B partisi, C partisi yok. Burada esas olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir.’ sözü var. Balıkesir’in belediye başkanı olarak üstüne basa basa söylüyorum; çiftçimize ne kadar destek olurlarsa, çiftçimiz de o kadar üretir. Çiftçimiz ne kadar üretirse, memleketimiz o kadar kalkınır" dedi.

Akın, Türkiye’nin domates üretiminde 4. sırada olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"463 bin ton üretim yapılıyor. Bandırma ve Balıkesir, 105 bin tonla birinci sırada. Şimdi olması gereken buradaki çiftçimin, Balıkesirli hemşehrimin tüm Balıkesir’de ve hatta tüm Türkiye’de yetkililerin bu sesi duyması, buna çare olması ve elbirliğiyle çözüm bulunarak neticelendirilmesi gerekiyor. Hep söyledim, yine söyleyeceğim. Balıkesir’in 9 milletvekili de kardeş vekildir. 9 kardeş vekil de Balıkesir’in derdine çözüm olmak için çalışmak zorundadır. Tüm milletvekillerimize rica ediyorum. Kendilerinden istirham ediyorum. Bu sesi duymalarını ve çözüm için birlik, beraberlik içinde olmalarını istiyorum."