Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 14:00 Güncelleme: 01.09.2024 19:56

Başkan Akın, sezonun ilk mezatını yönetti

İki denize olan kıyısıyla Türkiye'nin balıkçılık anlamında önde gelen şehirlerinden biri olan Balıkesir'de, balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Bandırma Su Ürünleri Hali'nde balıkçıları karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, sezonun ilk mezatını yöneterek ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılara bereketli bir sezon diledi.
Başkan Akın, sezonun ilk mezatını yönetti

Av sezonu açıldı, Balıkesir’de de Türkiye’nin tüm kıyılarında olduğu gibi balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek ağlarını denize bıraktı. Marmara ve Ege Denizlerine kıyısı olması dolayısıyla önemli bir potansiyel barındıran Balıkesir, tek başına Türkiye balıkçılık filosunda bulunan 12 metre ve üzeri teknelerin yüzde 20’sini bünyesinde bulunduruyor.

Sezonun ilk gününde balıkçıları yalnız bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın beraberinde; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ile birlikte Büyükşehir Belediyesi iştiraki BATAŞ’a bağlı olarak hizmet veren Bandırma Su Ürünleri Hali’nde sezonun ilk mezatına katıldı. Düdüğü çalarak ilk mezatı başlatan Başkan Ahmet Akın, esnafa destek olmak amacıyla balıkların bir kısmını satın aldı.