Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 16:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:37

Başkan Akın: Hedef, organizasyonun çıtasını daha yukarılara taşımak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu'nun iş birliğinde 34 ülkeden toplamda 514 triatletin yarışacağı "Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası" öncesinde Başkan Ahmet Akın, basın ile buluşarak bilgilendirmede bulundu.
Başkan Akın: Hedef, organizasyonun çıtasını daha yukarılara taşımak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu’nun iş birliğinde 34 ülkeden toplamda 514 triatletin yarışacağı “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası” öncesinde Başkan Ahmet Akın, açıklama yaptı.

Balıkesir’in bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Avrupa Triatlon Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını ve bunun tarihte ilk kez gerçekleştiğini ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya “Bu bizi gururlandırdı. Bize ne kadar güvendikleri de bu organizasyonun geçen sene ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Balıkesir’i, Triatlon’un merkezi olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

2024 yılında Türkiye Triatlon Federasyonunun uluslararası müsabakalar için yaptığı seçmelerde Balıkesirli 12 sporcunun milli forma giymeye hak kazandığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Ayrıca 2026’da Dakar’da yapılması planlanan ‘Gençlik Olimpiyat Oyunları’ hazırlık kampı için Türkiye genelinde yapılan seçmelerde 20 sporcunun 13’ü Balıkesir’imizin sporcularıdır.” dedi.

Sportif faaliyetlerin sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir olmasını hedeflediklerini belirten Başkan Ahmet Akın “Kentimizdeki spor faaliyetlerini herkes için erişilebilir hale getirmek amacıyla tüm kurumlarla iletişim halindeyiz. Avrupa Triatlon Şampiyonası’na yeniden ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 514 triatlet katılım gösterecek. Hedefimiz, Balıkesir’imizde çok daha fazla triatlon sporcusu yetiştirmek ve önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun çıtasını daha yukarılara taşımak.”şeklinde konuştu.