Kitap Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 14:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:29

Başkan Akın: Edremit Kitap Fuarı'na özel önem veriyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 6. Edremit Kitap Fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada, fuara özel önem verdiklerini belirtti.
Başkan Akın: Edremit Kitap Fuarı'na özel önem veriyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde yapılacak ve 7 gün sürecek olan Edremit Kitap Fuarı’na yazar, şair, gazeteci, akademisyen, yerel yönetici yaklaşık 300 kişinin ve 60 yayınevinin katılması planlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 6. Edremit Kitap Fuarı ile ilgili “Göreve geldiğimiz de Balıkesir’in bir fuarlar ve festivaller kenti olmasını hedeflediğimizi açıklamıştık. Bu nedenle Türkiye’nin önemli kitap fuarları arasında yer alan Edremit Kitap Fuarı’na özel önem veriyoruz.” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ise yaptığı açıklamada “2017’de ilk fuarı yaptığımız dönemde aydınlanma ışığının Edremit’ten bütün ülkemize yayılmasını hedeflemiştik. Yeniden göreve geldiğimiz bu yıl bu hedefimizi daha da güçlü kılmak için kolları sıvadık. Bir kez daha ölmez ağaç olan zeytinin gölgesinde kitabı yaşatırken, barışı ve yan yana yaşama kültürünü de büyüteceğiz.” şeklinde konuştu.

19 Ağustos Pazartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Fuar Alanı’nda açılış töreni ile başlayacak olan fuar, 7 gün sürecek ve 25 Ağustos Pazar akşamı sona erecek.