Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 18:01 Güncelleme: 11.07.2024 14:59

Başkan Akın: Çaresiz ve umutsuzca sorunlarınızla yalnız kaldığınız dönemler geride kaldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık'ın içme suyu sıkıntısını giderme konusundaki Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattının temelini attı.
Başkan Akın: Çaresiz ve umutsuzca sorunlarınızla yalnız kaldığınız dönemler geride kaldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ) tarafından gerçekleştirilecek terfi hattı yapım çalışmaları için ilk kazma vuruldu, ilk kaynak kesim işlemi yapıldı.

Başkan Ahmet Akın’ın önderliğinde şehre sağlıklı su temini ve güçlü bir altyapı kazandırmak için projeler üretmeye başladıklarını söyleyen BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk “Altınova’da bulunan 18 kuyumuzla Ayvalık ilçe merkezimize su iletiyoruz. Yeni imar planına uygun olarak hattımızı geçiriyoruz. 3 ay içerisinde bize yansıyan arıza sayısı 4 bine yakın. Bunların 3 bin 900’e yakınını hallettik.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin, şirketlerinin ve her bir kuruşunun Balıkesir halkının emrinde olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Akın devamında şöyle konuştu:

“Yıllarca ihmal edilen altyapı sorunlarını bir bir çözeceğiz. Göreceksiniz, gerekli prosedürler tamamlandığında bölgemizin sadece Ayvalık değil, arıtma sorununu da tamamen çözmüş olacağız. O çaresiz ve umutsuzca sorunlarınızla yalnız kaldığınız dönemler artık geride kaldı.”