Kültür Sanat Kaynak: SEMA SEZEN 18.08.2024 15:56

Ballet Latino Tango seyircilerce dakikalarca ayakta alkışlandı

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan 21.Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ne ilk kez katılan, Basileu França Topluluğu (Brezilya) tarafından sahnelenen "Ballet Latino Tango" seyircilerce dakikalarca ayakta alkışlandı.
Ballet Latino Tango seyircilerce dakikalarca ayakta alkışlandı
Sanat Yönetmenliğini Simone Malta’nın yaptığı Ballet Latino Tango, üç bölümden oluşuyor;

“Capricho”... bir tütü narinliğinde sahnelenen klasik balenin kusursuzluğunun birleşimi sonucu ortaya çıkan eser eşsiz müziği ve duygu yüklü koreografisiyle, ritim ve hareketin yoğun bir ahenkle harmanlandığı, minik bir pas de deux’den büyük bir topluluk eserine kadar, içerisindeki lirik hikaye anlatımıyla insan ruhunu derin keşifle büyüdüğü eserin koreografisi Ricardo Amarante’ye ait.

“Ginga”... Jovem Basileu França Tiyatrosu Topluluğu için Vitor Rosa’nın orijinal müziğiyle, Afro-Brezilya’nın yaşayan kültürü olan vurmalı çalgılardan ilham alınarak anlatıldığı eserin koreografisi Binho Pacheco’ya ait.

“A Fuego Lento”... aşkı ve tutkuyu tecrübe ederken hissedilen heyecanla vücudun nasıl içten içe, yavaş yavaş yanmaya başladığını betimleyen ve hayatın anlamının aşkta bulunduğu eserin koreografisi Ricardo Amarante’ye ait. Kostüm tasarımları Andrea Delgado imzalı.

FESTİVALİN KAPANIŞI HER TEMSİLİ KAPALI GİŞE SAHNELENEN ZORBA BALESİ İLE OLACAK

21-22 Ağustos 2024 Çarşamba-Perşembe, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde saat: 21.30’da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Zorba balesi ile festival kapanışı yapılacak. İki gece sahnelenecek olan ve koreografisi ve librettosu Lorca Massine’ne ait eserde kasabaya gelen John’un Marina ile yaşadığı hüzünlü aşkı ile Zorba’nın umut dolu hikayesi balenin zarif adımları ile sahneye taşınıyor.