Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 12:00 Güncelleme: 21.08.2024 12:59

Balıkesir'in şehir kameraları 20 ilçeye yayılacak

Kentin en işlek meydanları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu şehir kameralarıyla 7/24 aralıksız izlenebiliyor.
Balıkesir'in şehir kameraları 20 ilçeye yayılacak

Kenti daha güvenli hale getiren yeni şehir kameralarını faaliyete alan Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamayı çok yakında tüm ilçelerde aktif hale getirecek. Oldukça yüksek izlenme oranı olan mevcut şehir kameraları, son 3 ayda toplamda 233 bin 119 kez görüntülendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; kentin en önemli ve işlek meydanlarında bulunan şehir kameralarını artırarak daha güvenilir hale getirmeye devam ediyor. Şehir kamerası sayısını 18’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 7/24 izlenebilir halde kurulan kamera sistemleri; bir yandan şehri daha güvenli hale getirirken diğer yandan da vatandaşların istediği zaman istediği yerden meydanları izleyebilmesine olanak sağlıyor.

Büyükşehir belediyesi çok yakında; Sındırgı, Bigadiç, Dursunbey, İvrindi ve Burhaniye’de de şehir kameraları kurulum çalışmalarını başlatacak. Şehrin 20 ilçesinin her birinde en az bir kamera bulundurmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte bu konudaki çalışmalarını tamamlayacak.