Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.09.2024 16:00 Güncelleme: 10.09.2024 16:02

Balıkesir'de engelli, gazi ve şehit ailelerine su ücretsiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, BASKİ Genel Müdürlüğünün geçmiş dönemden kalan borçlarına rağmen; engelli, gazi ve şehit yakınlarına su hizmetini sosyal destek kapsamında ücretsiz sunuyor.
Balıkesir'de engelli, gazi ve şehit ailelerine su ücretsiz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler, gaziler, şehit yakınları, üniversite öğrencileri ve sosyal yardım alan vatandaşlara su hizmetlerini sosyal destek kapsamında ücretsiz sağlamaya devam ediyor. 

Artan enerji maliyetleri ve altyapı harcamaları, kurumun bütçesini baskı altına almasına rağmen BASKİ’nin dezavantajlı gruplar ve üniversite öğrencileri için hayata geçirdiği su desteği kesintisiz sürüyor. Bu doğrultuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 17 bin 686 engelli birey, 2 bin 212 gazi-şehit yakını-vazife malulü, 3 bin 548 sosyal yardım alan vatandaş, 727 depremzede ve 768 öğrenci olmak üzere toplamda 24 bin 941 kişiye sosyal destek kapsamında ücretsiz su hizmeti sağlıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, borç batağına rağmen sosyal yardımlardan vazgeçmenin söz konusu olmadığını belirterek engelliler, şehit aileleri, gaziler, sosyal yardım alan vatandaşlar, depremzedeler ve üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz su hizmetinin devam etmesi konusunda kararlılık gösteriyor ve bu yardımların kurumun sosyal sorumluluk anlayışının temel taşlarından biri olduğunu ifade ediyor.