Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 22:00 Güncelleme: 14.07.2024 06:26

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin balları 3 'Altın Ödül' getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği ballar, Londra Uluslararası Bal Ödülleri'ne; çam, çiçek ve meşe balı ile ayrı ayrı 3 "Altın Ödül" kazandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin balları 3 'Altın Ödül' getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Karesi ilçesi Kabakdere Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde yetiştirilen arıların ürettiği ballar, Londra Uluslararası Bal Ödülleri’ne ödüle layık görüldü.

Balda mükemmellik ve kalitenin arandığı yarışmada jüri tarafından; kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirmeler yapıldı.

Adil bir oylama olması için ürünlerin ambalajsız ve herhangi bir ayırt edici özelliği görünmeden tadılması sebebiyle “kör” yöntemi kullanılan yarışmadan aldığı ödüllerle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ve Balıkesir’in balını dünyaya tanıttı.

İstanbul’da düzenlenen ödül törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı temsilen Hayvansal Üretim, Mezbahalar ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Hezer katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllerini, Londra Bal Ödülleri Resmi Organizatörü George Kouvelis takdim ederek 3 balının da “Altın Ödül’ kazanmasından dolayı tebrik etti.