Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 18:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:52

Bakırköy'de ücretsiz hızlı tarama testlerine başlandı

Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliği ile ilçedeki yapıların depreme hazır olup olmadığını tespit etmek amacıyla ücretsiz hızlı tarama testlerine başladı.
Bakırköy'de ücretsiz hızlı tarama testlerine başlandı

Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yapılan hızlı tarama testi iş birliği kapsamında Zuhuratbaba Mahallesi’nde bulunan Şükran Apartmanı’nda hızlı tarama testi yapıldı. 

Şükran Apartmanı’nda yapılan hızlı tarama testine Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün de katıldı.

Binada yapılan incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Ovalıoğlu, “Bakırköy ilçemizin Zuhuratbaba Mahallesi, Şükran Apartmanı’nda bir hızlı tarama testi yaptık. 1992 yılında yapılan Şükran Apartmanı’nda 12 daire bulunmakta ve bu dairelerde halen de yaşam devam etmekte. Apartman sakinlerinin endişeleri vardı. Hızlı tarama testi talepleri vardı. İBB’den bu taleplerine karşılık bizimle de iletişime geçerek ekiplerimizle beraber bugün burada bir inceleme yaptık. İlçemizi deprem dirençli hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Binasında ücretsiz tarama testi yaptırmak isteyen vatandaşların İBB’nin, binatespitiformu.ibb.gov.tr adresinden gerekli bilgileri girerek başvuru yapması gerekiyor. Bakırköylü vatandaşlar tarafından yapılan başvuru İBB ile koordineli bir şekilde çalışan Bakırköy Belediyesi’ne iletilecek.