Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 22:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:55

Bakan Yumaklı: Tarımsal Üretim Planlaması, arz-talep dengesizliklerine çözüm olacaktır

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, hasat sezonu devam ederken bazı üreticilerin haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığının tespit edildiği ve piyasa gözetim ve denetimlerinlerin sürdürüleceğini belirtti.
Bakan Yumaklı: Tarımsal Üretim Planlaması, arz-talep dengesizliklerine çözüm olacaktır

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, hasat sezonu devam ederken; teknik ekiplerin gözlemleri ve üretici örgütlerin bilgilendirmeleri sonucu, bazı üreticilerin haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığının tespit edildiğini belirtti.

Sözleşmeli üretimin, hem üreticinin hem sanayicinin haklarını teminat altına alan önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı şu ifadelere yer verdi:

"Dikkat edilmesi gereken husus, Bakanlığımız tarafından üretim konularına göre ayrı ayrı hazırlanan tip sözleşmelerin kullanılmasıdır. Öte yandan; bugün sahada yaşananlar, üreticimizin hakkını korumak için sözleşmeli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Bakanlık olarak bu uygulamanın yaygınlaşması için somut adımlar atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda bir seferberlik başlattığımızın da altını çizmek isterim. Bu anlamda başarılı uygulamalara imza atan sanayicilerimize ve üreticilerimize de teşekkür ederim." 

Sözleşme dışına çıkan fırsatçılara ve üretimdeki dengeleri bozmaya yönelik girişimlere müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yumaklı, "İlgili Bakanlıklar olarak piyasa gözetim ve denetim yetkilerini bundan önce olduğu gibi sıkı bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Tüm bunlar dikkate alındığında, sözleşmeli üretimi de içinde barındıran Tarımsal Üretim Planlaması, bu tip arz-talep dengesizliklerine çözüm olacaktır. Üretimden sorumlu bir Bakanlık olarak, bugüne kadar olduğu gibi alın terini emeğiyle buluşturan üreticimizi kollayan, güvenli gıdaya ulaşması en doğal hakkı olan tüketicimizi de koruyan politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.