Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 11:00 Güncelleme: 19.07.2024 11:36

Bakan Yumaklı: İzmir'deki yangınların tamamı kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.
Bakan Yumaklı: İzmir'deki yangınların tamamı kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı; Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir ‘de Foça, Bergama ve en sonda dün akşam yerleşim merkezlerine yakın seyretmesi hasebiyle de İzmir Buca yangınları söndürmek için mücadele edilen yangınların olduğunu belirtti.

An itibariyle bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyuran Yumaklı, ‘’Buca yangınıyla alakalı ilk tespit 13.25'te oldu 13.35'de ilk müdahale gerçekleşti. 7 uçağımız 19 helikopterimiz, 50 arazöz, yaklaşık 10'a yakın iş makinesi, 360'a yakın arkadaşımızla müdahale etmeye başladık.’’ şeklinde konuştu.

‘’Sıcaklıkların üst üste seyrettiği günlerde özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında da çok yoğun bir şekilde alarmdayız.’’ diyen Yumaklı, şöyle devam etti:

‘’Buralarda sıcaklıklar yüksek, nem oranları düşük, rüzgar büyük bir problem. Kararsız bir rüzgar tek taraf değil, birden farklı yönlere alevi ve ateşi götürdüğü için alevlerin arasında kalan arkadaşlarımız oldu ama problem yaşamadık. Buca yangını için bize rapor edilmiş herhangi bir kayıp ya da mal ziyanı bildirilmedi.’’

Vatandaşlara uyarıda bulunan Yumaklı, ‘’Neden olduğunu anlayamadığımız yüzde 100 yalan olan haberleri gece yarısından sonra dolaşıma soktular. Bizler zaten açıklama yapıyoruz. Lütfen bu yalanlara kanmasınlar. Bu ahlaksızlığı hiçbir yere sığdıramıyorum. Bu dezenformasyonu da kınıyorum. Bugünden itibaren 15 Eylül’e kadar bütün teşkilatlarımız alarm halinde. Mümkün olduğu kadar yangın başlatma ihtimali olan hangi eylem varsa bunlardan uzak duralım.’’ dedi.

Yangınla ilgili stratejilerini açıklayan Yumaklı, 24 saat insansız hava araçlarıyla bütün ülkeyi tespit etmek olduğunu söyledi.