Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 09:00 Güncelleme: 15.08.2024 10:31

Bakan Yerlikaya: Kuyu-17 operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kuyu-17" operasyonlarında; elebaşlığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya: Kuyu-17 operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı

Adana merkezli 4 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “Kuyu-17” operasyonlarında; elebaşlığını Ahmet Kurt’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı.

Operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." dedi.

Bakan Yerliya, Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Adana merkezli İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da  Nitelikli Yağma,  Mala Zarar Verme,  Kasten Yaralama, Silahla Tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını örgütlü olarak işledikleri Kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır/taşınmaz mallarına el koydukları, Tehdit, cebir, şiddet ve şantaj ile el koydukları malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendiğini duyurdu.

Operasyonlar sonucu av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, çağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve  mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurtulmuş dilekçeler ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya,  "Adana Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" açıklamasını yaptı.