Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 09:00 Güncelleme: 01.08.2024 11:02

Bakan Yerlikaya: "Kıskaç-24" operasyonlarında 55 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde FETÖ'ye yönelik son 4 gündür devam eden "Kıkaç-24" operasyonlarında 55 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya: "Kıskaç-24" operasyonlarında 55 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,21 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür devam eden “Kıkaç-24" operasyonlarında 55 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız."diyen Yerlikaya, "Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Ordu, Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Yalova'da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-24” operasyonu düzenlendi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Şüphelilerin; örgütün sözde “askeri mahrem yapılanması ve emniyet yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, iİfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi."

Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.