Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 17:01 Güncelleme: 22.07.2024 16:34

Bakan Yerlikaya: 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada'da denize düşen 19 düzensiz göçmenin kurtarıldığı, 7 göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya: 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu, bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından 1 düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde göçmenlerin olabileceği ihbarının yapıldığını açıkladı.

İhbar üzerine bölgeye 4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildiğini belirten Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi olarak kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca 1 düzensiz göçmenin bulunması için arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Umut tacirliği yaparak bebeklerin, çocukların, masum insanların ölümüne neden olan göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz."