Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.07.2024 18:00 Güncelleme: 19.07.2024 12:05

Bakan Yardımcısı Ağar, Nijer Ticaret, Sanayi ve El Sanatları Odası Başkanı ile görüştü

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Nijer iş dünyasının temsilcisi Ticaret, Sanayi ve El Sanatları Odası Başkanı Moussa Sidi Mohammed ile bir araya geldi.
Bakan Yardımcısı Ağar, Nijer Ticaret, Sanayi ve El Sanatları Odası Başkanı ile görüştü

Türkiye ile Nijer arasındaki ticari ilişkilerinin geliştirilmesi doğrultusunda Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Nijer iş dünyasının temsilcisi Ticaret, Sanayi ve El Sanatları Odası Başkanı Moussa Sidi Mohammed ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi.

Yakın zamanda Nijer’e gerçekleştirilecek iş insanları heyetinin organizasyonunun verimli geçmesi noktasında Nijer Ticaret, Sanayi ve El Sanatları Odası ile birlikte çalışma noktasında mutabık kalındı.

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında 111 milyon doları, 2024 yılı ilk 6 ayında ise 73 milyon doları bulan ikili ticaret hacminin çeşitlendirilerek artırma ve müteahhitlik, enerji, yenilenebilir enerji, gıda, sağlık, tarım, maden başta olmak üzere potansiyel sektörler itibariyle iki ülke iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmek noktasında çalışmalara devam edileceğini bildirdi.