Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 11:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:30

Bakan Uraloğlu: Tüm balıkçı kardeşlerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Töreni'ne katıldı.
Bakan Uraloğlu: Tüm balıkçı kardeşlerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Töreni’ne katıldı.

Türkiye'de gemi sicillerine kayıtlı 45 bin 660 adet faal ticari gemi bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Bunların yüzde 47’si balıkçı gemisidir. Mevzuatta yaptığımız düzenlemelerle gemilerde çalışanlar için önemli kolaylıklar sağladık. Mevcut balıkçı barınaklarını yeniledik. Çağa uygun hale getirdik. Ayrıca yenilerini inşa ederek balıkçı barınağı sayısını 391’e yükselttik." açıklamasını yaptı.

Dünya balıkçılığında öne çıkan ülkelere balık avlama ve canlı balık taşıma gemileri ihraç eder noktaya gelindiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, "Dünyanın ilk hibrit ve en büyük balıkçı gemisi ile canlı balık taşıma gemisinin Türk mühendislerin imzasıyla inşa edilmesi de bizler için ayrı bir gurur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Mavi Vatan’da ve küresel rekabette güçlenmeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Uraloğlu, tüm balıkçılara bol ve bereketli bir sezon diledi.