Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 11:00 Güncelleme: 09.08.2024 11:04

Bakan Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı hakkında açıklama yaptı.
Bakan Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Uraloğlu'nun Çukurova Uluslararası Havalimanı için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Havayolu sektörümüzün gücüne güç katacak Çukurova Uluslararası Havalimanı ile sivil havacılık sektörümüzün gelişimi adına yeni bir imza daha atıyoruz.

Açılışı için bölge insanımızı daha fazla bekletmemek adına altyapı inşaatını öz kaynaklarımızla hızlıca bitirmiştik. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliği ile ana pistimizi inşa ettik. Pistimiz bu durumuyla en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkan sağlayacak.

Yine altyapı projesi kapsamında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğiyle acil durumlar için de en uygun olan emergancy pisti, 2 adet yüksek sürat taksi yolu, 48 uçak kapasiteli yaklaşık 279 bin metre kare apronu, 21 uçak kapasiteli yaklaşık 56 bin metre kare genel havacılık apronu, 2 adet yer hizmetleri araç park yeri, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi imalatları da tamamladık. 3 etap olarak yapımı projelendirilen havalimanımızın tüm etaplarının toplam sabit yatırım bedeli olan 244,5 milyon avrodan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin avro kira bedeli de kamu olarak elde edeceğiz.

9 milyon yıllık yolcu kapasitesi, 111 metre kare terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğu ve 60 metre genişliğe sahip ana pistiyle bölgenin tüm havayolu ihtiyaçlarını karşılayacak

Bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üzerindeki vatandaşa hizmet edecek, Türkiye’nin Orta Doğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından birisi olacaktır.

Çukurova Uluslararası Havalimanımız bölgesel olmasıyla da havacılık olarak en önemli altyapı  yatırımlarımızdan birisi oldu. Bölge ve ülke genelinde doğrudan veya dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına da katkı sağlayacak."