Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 19:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:13

Bakan Uraloğlu: Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
Bakan Uraloğlu: Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Mersin ve Adana illeri ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla, 800 hektar arazi üzerine inşa edilen, yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın uluslararası boyutta olduğunu bildirdi.

Havalimanının, Adana’ya 35 kilometre, Mersin’e 45 kilometre uzaklıkta, her iki şehrin de kullanımında olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şunları ifade etti:

“Hem Mersin’in ve Adana’nın ticaret, kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacak hem de bölgemiz daha gelişmiş bir havalimanına sahip olacaktır. Ve çok iyi bildiğiniz gibi Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır. Sizlerin vizyonu tenekeden, çadırdan hastane yapmak ve AK Parti’nin hizmet ve eser siyasetine kayıtsız muhalefet etmek olduğu için bizim vizyonumuzu anlayamazsınız.”

Bakan Uraloğlu, Adanalı ve Mersinli vatandaşların algılara itibar etmeyeceğini vurgulayarak, “Bir yanda şehirlerimizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması için üreten, inşa eden, değer katanlar; diğer yanda sadece muhalefet ve algı üstüne kurulu üretemeyen, yerinde sayanlar.” dedi.