Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.07.2024 16:00 Güncelleme: 15.07.2024 13:11

Bakan Tunç, 15 Temmuz Sempozyumu'na katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında SETA tarafından düzenlenen "15 Temmuz Sempozyumu"nda akademisyenler ve gençlerle bir araya geldi.
Bakan Tunç, 15 Temmuz Sempozyumu'na katıldı

Adalet Bakanı Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında SETA tarafından düzenlenen "15 Temmuz Sempozyumu"nda akademisyenler ve gençlerle bir araya geldi.

Milli iradeye, demokrasiye, hukuka ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminde yaşananların, milletin gösterdiği kahramanlık, yargının dik duruşu ve bir daha darbelerin olmaması için yapılan düzenlemeler üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz’da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la kenetlenerek alçak darbe girişimine müsaade etmemiş, tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Türk yargısı ise darbe girişimin ilk anında darbecilere karşı açtığı soruşturmalarla demokrasi ve hukuk sınavından alnının akı ile çıkmıştır. 15 Temmuz darbe girişimini ve hainlere karşı verdiğimiz şerefli mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğiz." dedi.